Een beetje trotser.

Op 9 en 10 december vond in Maastricht de Bibliotheek 2 daagse plaats. Ik ben er zelf helaas niet bijgeweest, maar heb geprobeerd de blogposts en tweets een beetje te volgen. Onderdeel van het congres was de verkiezing van de beste bibliotheek van 2010.

De uitslag:  Almere en Wassenaar gedeelde 1e plaats, Veghel 2e. Gefeliciteerd allen.  Hier kun je meer lezen. 
Het filmpje van hierboven heb ik gisteren bekeken. Er besloop me bij het bekijken een beetje een triest ( ja triest) gevoel. Hoe prachtig al die eigentijdse gebouwen!! Neem nou onze bieb. Verouderd interieur ( 1983 of zo?) zoals verouderde boeken kasten, oude leestafels en stoelen. Behelpen in  krappe kantoren, volgestouwd magazijn waar je niet meer door kunt lopen.  En zoals ik al eerder schreef  in een herfstdipje, de hoop op een nieuwe eigentijdse accommodatie werd een illusie.    Ondanks dat streelt het wel en maakt me een beetje trots dat er nog steeds bibliotheekbezoekers  zijn die zeggen: “ik voel me hier thuis” of “het is hier zo gezellig.
Daar werken we als medewerkers dan ook hard aan o.a. door onze klantvriendelijkheid/ gerichtheid ( hierop scoren we goed) en door toch o.a. d.m.v. ( boeken-) presentaties en exposities iets extra’s toe te voegen. 
In tegenstelling tot een aantal van de genomineerden ( ik ben erg blij voor hen hoor) , zijn wij met onze ( nieuwbouw) plannen terecht gekomen in een tijd van bezuinigingen.
Er zal de komende tijd aan de inrichting van onze bieb wel iets gaan gebeuren. Gelukkig.  En zoals ik al eerder zei, ik ben trots op onze bibliotheek. Hoe we de afgelopen jaren een activiteiten bibliotheek zijn geworden en ons digitaal hebben ontwikkeld, aan een professionelere uitstraling hebben gewerkt. Maar ik zou graag NOG een beetje trotser zijn.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

Eén antwoord op “Een beetje trotser.”

  1. Het is soms een hard gelag, als je al die mooie bibiotheken ziet en je eigen bibliotheek heeft geen cent te makken. Gelukkig zijn er ook heel klanten die vooral voor de inhoud en het vriendelijke personeel komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing