Een paar dagen internetten.

Net de website van de Boerderij Breugel bijgewerkt naar aanleiding van het nieuwe activiteitenprogramma zomer/ najaar 2009. Een hele kluif altijd maar een mens moet wat doen voor de samenleving. Nu ik de 23 dingen heb gedaan denk ik dat er nog heel wat kan worden verbeterd en toegevoegd aan de site. De site is gemaakt met Joomla, een bekende en veel gebruikte Open Source CMS.
Heb er nog niet zo heel veel kaas van gegeten maar och, je bent nooit te jong om te leren. Met name die voorpagina……tja. Maar een over nadenken.

Wat zijn we (ik) na een paar dagen internetten nu weer tegen gekomen?
De startpagina voor kids. Met keileuke en interessante links voor kinderen, o.a.over dieren, gezondheid, werkstukken,vrijetijd, het nieuws. Maar ook links voor ouders zoals mijn kind online en ouders startpagina .
Kijk zelf maar eens.

Dan nog:
Een prachtige zoekmachine :Spezify . De zoekresultaten zijn niet alleen in de vorm van links maar worden op verschillende visuele manieren in beeld gebracht. Probeer maar eens uit. Als je de linkermuisknop ingedrukt houdt kun je zo over het scherm bewegen en worden er mee resultaten zichtbaar.Klik op een plaatje of tekst en je gaat naar de oorspronkelijke site. Echt gerandioos.

En verder nog:
Als je Twittert is fun140 erg leuk. Via deze site kun je je Twittercontacten een “virtueel” kadootje sturen of je followers uitdagen voor een spelletje. Fun140 vraagt echter wel toestemming tot je Twitter account.
Daarnaast staan er quizzen op en polls en nog veel meer.

Speciaal voor Ineke zocht ik naar een site die ik onlangs ergens tegen kwam over eigen gedichten op ansichtkaarten zetten. Maar ik kan die site helaas niet meer vinden. En een site met mooie auteursrechtenvrije foto’s. Ook kwijt. Waar heb ik delicious eigenlijk voor?

Zo nu nog even opleuken deze blogpost.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing