Je bent bekender dan je denkt.

Via Hyves rouleert een filmpje van het Ministerie van Justitie om mensen voor te lichten over het gebruik van Internet.
Het filmpje speelt zich af op een militair ( Russisch?)kantoor. Het scenario ziet er een beetje als volgt uit.

De militairen hebben iemand op Internet ontdekt. Ik dit geval MIJ. Mijn woonplaats wordt genoemd, er wordt een foto van mij geprint, een andere foto verschijnt op een scherm en mijn contactpersonen zijn met foto op een bord geprikt. Zelf mijn naam wordt op een bord geschreven. Alles lijkt echt. Als de militairen op weg zijn naar Nederland ( oei ze komen me pakken?) verschijnt uiteindelijk de waarschuwing van het ministerie op het scherm.
Je kunt het vervolgens doorsturen naar je Hyves vrienden die dan eenzelfde filmpje krijgen maar dan gebaseerd op hun eigen gegevens.

Tja,wat dacht ik toen.
Heb ik het ministerie toestemming gegeven mijn Hyves gegevens hiervoor te mogen gebruiken? Hoe doen ze dit technisch? Als het ministerie dit zomaar kan, kunnen anderen dat dan ook? Een beetje eng allemaal eigenlijk. Neemt niet weg dat ik vind dat dit heel vernuftig bedacht is. En je bereikt er een grote doelgroep mee. Toch een beetje op het randje vind ik.

Lees net op NOS.nl dat ik niet de enige ben die zich heeft verbaasd over de filmpjes van het ministerie van justitie.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing