Digitale vaardigheidstraining.

Ik constateer de laatste tijd in onze redelijke kleine bieb een groeiende vraag over en een toegenomen interessse in Internet.
Enerzijds vragen zoals: “ik zoek een boek met info over specifiek e-mail programma” of “hoe kan ik die cookies anders instellen”.
Anderzijds wil ik als enthousiaste web 2.0 medewerker via een omweggetje met de klant nog wel eens een gesprekje aangaan over alle nieuwe mogelijkheden ( zie eerdere” bericht das pas leuk). Ik vind dan regelmatig een luisterend oor.
Nou lees ik op de site van de VOB dat het Ministerie van Economische zaken op het symposium “Grenzeloos mediawijs” op 30 september een publieksversie van het Internet Boot Camp wordt gelanceerd.
Dit is een training waar digibeten naar toe kunnen worden gestuurd om hun digitale internetvaardigheden te testen.
Leuke taak voor de bibliotheken zou ik zo zeggen.

Een van de gedachten ( ik ben een beetje praktisch ingesteld) die echter direct bij mij op kwam was wie ( en dan denk ik gelijk aan ons huidige personeelsbestand) een dergellijke taak op zich zou kunnen nemen.
Het bibliotheek personeel is net als in de maatschappij namelijk niet allemaal zo Internet Minded.
Uit de cursus 23 dingen is wel gebleken dat de een helemaal lyrisch is van het Internet, de ander alleen gebruiker is en nog een ander het allemaal maar niks vindt.

Het gaat snel in de (digitale) bibliotheekwereld.
In de praktijk vraagt iedereen zich af hoe wij als medewerkers al deze nieuwigheden die in bibliotheekland bedacht worden ook daadwerkelijk kunnen gaan uitvoeren in de dagelijkse praktijk. Kunnen wij dit allemaal bijbenen?
Er zal nog veel water door de dommel stromen.
Dat moest ik even kwijt.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing