Wat wel / wat niet.

Een stoere oranje kerel, genaamd Plastic Hero met het uiterlijk van Barbapapa moet ons gaan bewegen om plastic gescheiden in te zamelen. We zijn goed geïnformeerd over wat wel en wat niet , hoe we het aan moeten bieden ( lekker pletten) en de zakken zijn meegeleverd. De eerste lading neem ik aan. De volgende lading zullen we wel in de supermarkt moeten kopen denk ik.
Ik heb niks tegen het gescheiden inzamelen van diverse soorten afval.Een prima zaak lijkt mij. Maar mij bekroop toch het gevoel dat hier iets niet klopte. Volgens mij is hier sprake van een verkeerd volgorde.
Als nou de fabrikanten van verpakkingsmaterialen eens zoeken naar alternatieven voor als die plastic flessen, schaaltjes, potjes, folies, draagtassen, bakjes, zakjes enz. dan hoeven wij toch niet gescheiden in te zamelen?
Dat scheelt een heleboel andere kostbare grondstoffen en dan ben je pas echt duurzaam en milieuvriendelijk bezig. Of denk ik nou te simpel? Dagg me dan uit en reageer.

Doe uiteraard wel mee. Ben me er voorheen nooit zo bewust van geweest hoeveel plastic troep er in onze dagelijkse huishouding verbruikt wordt en waar het allemaal op, in en aan zit. En wat een gepriegel het kan zijn om het kaf van het koren te scheiden. Tjeeee. Kan mijn afvalemmer in de keuken beter gaan gebruiken als plastic emmer en het restant afval elders deponeren.
Er zullen een heleboel plastic afvalbakken aangeschaft worden om het scheiden in goede banen te leiden.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing