Surfresultaat week 45

Het surfresultaat ( de gespotte sites die ik graag met jullie wil delen) van week 45.
Begin maar met iets luchtigs. Met de intrede van de e-readers en e-books verdwijnt de typische boekengeur uit de huis- /slaapkamer. Maar geen nood. De oplossing is er al.
Het culturele woordenboek . Deze nieuwe site geeft gestructureerd “een overzicht van wat een algemeen ontwikkelde Nederlander zou moeten weten van een breed spectrum aan kennisgebieden”. Zal er ook eens dieper induiken om me tot de categorie algemeen ontwikkelde Nederlander ( of Brabantse Limburger en vice versa) te mogen noemen.
Maak op een eenvoudige manier professioneel uitziende spelletjes met Game Maker. Zonder moeilijke programmeer taal blijkbaar. Wordt volgens de makers al veel gebruikt op scholen (BO en VO). Wel downloaden. Maar bibliotheken doen er ook al iets mee. Kijk maar eens op Theek5
Boekentrailers op YouTube kanaal. Laat je eens visueel inspireren voor de keuze van een boek.
Kwam zojuist dit artikel nog tegen: kinderen leren…. > Nieuwsgierig geworden even verder gesurfd met zoekterm videoboeken en kwam Vook tegen.Een andere toepassing van het videoboek. Is dit de toekomst?
( foto: Christopher Gilbert via moillusions.com )

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing