Surfresultaat week 2.

Rob Consalves, writen worlds

Een aantal jaren geleden ben ik een eigen website gestart. Als voorbereiding op mijn taak als webbeheerder van onze bibliotheekwebsite in 2006, maar ook uit nieuwgierigheid; hoe maak je een website en wat kan ik er persoonlijk mee. Inmiddels is mijn persoonlijke site opgedoekt  , de website van de bieb is vernieuwd en het beheer gebeurt inmiddels centraal. 
Mijn privesite heeft plaatsgemaakt voor een weblog. Veel dynamischer en waarschijnlijk ook functioneler.
Dit als inleiding voor de gevonden voorwerpen van week 2. In de surfresultaten week 1, heb ik al iets geschreven over  Posterous  een simpele manier om berichten te posten en zo een eenvoudige “site” op te bouwen.
Deze week een tweetal nieuwe webapplicaties ontdekt waarme je eenvoudig je eigen website maakt. Geen gedoe met ingewikkelde sitebuilders/ HTML editors of wat dan ook: een kind kan de was doen. Jouwweb en MySites  . Een account aanmaken en  je kunt je eigen website of voor je vereniging ontwerpen,  publiceren en beheren.  Dat is nog een handig.
Via een collegablogger ,  Gluren op het web kwam ik op de volgende grappige toepassing: Wallwisher. Een ideeënwand. Maak zelf een wall en stuur de link naar je familie of vrienden. Nodig ze uit om ideeën op de wall te zetten, met foto of link. Zet gerust een berichtje op mijn ideeënwand.  
Als je geïnteresseerd bent in de landelijke politiek kun je eens kijken op tweedekamer.nl.  Kamernieuws, vergaderingen, kamerstukken.  Ook volgdeverkiezingen is voor politiekminnend Nederland interessant. lees hierover ook op surfresultaat week 50.
De laatste bijdrage voor deze week heeft met het winterweer van de laatste weken te maken. Moet je de deur nog uit? Kijk dan eerst even op waarishetglad.nl. Hoef je niet in de sloot te belanden.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

0 antwoorden op “Surfresultaat week 2.”

  1. Ik heb de feed van jouw blog nu ook weer toegevoegd aan Netvibes. Dacht dat die in de feed van nl biblioblogs zat, maar geloof het toch niet. Bij dezen dan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing