Onbegonnen werk.

Probeer al een tijdje mijn sociale netwerken te scheiden in werkgerelateert en privé:  Onbegonnen werk!!!

– Probeer ik Facebook voor persoonlijke doeleinden te gebruiken, wordt ik gevonden door collega’s uit het hele land en verkrijg ik het niet over mijn hart hun vriendschapsverzoeken te weigeren.
– Kom ik werkgerelateerde artikelen tegen die ik op Twitter wil zetten, vind ik ze ook relevant voor mijn volgers op Facebook en/ of Linkedin.
– Schrijf ik een blogbericht over mijn persoonlijke interesse ( nl. mediawijsheid en social media) dan kan ik het niet laten ook mijn Facebookvrienden ( familie, inwoners,collega’s) hiervan op de hoogte te stellen.
En ga zo maar door.
Heb er voor gekozen om geselecteerde tweets te plaatsen omdat ik merk dat ik berichten van vrienden, volgers ed. vaak op diverse plaatsen ( o.a. Twitter, Facebook, Linkedin en Bibliotheek2.0) tegenkom. Dat is me ooit te veel van het goeie.

Is er wel een scheiding aan te brengen? Zelfs als je social mediagebruik uitsluitend op persoonlijke titel plaatsvindt? Misschien als je voor ieder netwerk 2 verschillende accounts ( privé en werkgerelateert) aan zou maken? Echter, ook dat werkt niet altijd. Beheer samen met @angelaheijden ook nog een 2-tal lokale accounts en zelfs daar kan ik het niet laten soms een  privé- tweet te retweeten.
Zullen we maar gewoon zeggen dat “het de aard van het beestje”is? Waarbij de behoefte om te delen in de persoon geslopen is?   Of de tijdsgeest? Waarin scheiding van werk en privé tot het verleden behoort?

 

 

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

Eén antwoord op “Onbegonnen werk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing