Surfresultaat week 50.

Week 50, bijna het eind van een druk jaar. Als ik mijn weblog er eens op nalees, is er veel gebeurd dit jaar. Het meest opvallende voor mij de kennismaking met Web 2.0. Het heeft mijn leven ( mijn werk en mijn vrije tijd) veranderd. En…. ik ben er niet rouwig om. Dus daar gaan we weer. 

Eerst een paar interessante sites.
Langzaamaan komen de gemeenteraadsverkiezingen in zicht.  Benieuwd of de politiek gebruik maakt van de sociale media? Op volgdeverkiezingen.nl kun je zien waar en door wie er actief wordt getwitterd en geblogd. Het leuke hiervan is dat je kunt reageren en zo actief contact kunt leggen met politici, je mening kunt geven en deelt kunt nemen aan discussies.
Een andere site die me is opgevallen is Wegwijzer Archieven WO2. Een initiatief van het NIOD en het Nationaal Archief. Je kunt rechtstreeks zoeken naar archieven of via een thema. Geweldig hoe steeds meer informatie zo eenvoudig toegankelijk wordt gemaakt.
Sinterklaas is dan wel achter de rug, Kerst komt er nog aan. Nog geen verlanglijstje gemaakt?  Ga naar GiveorGet en maak je online verlanglijst. Nooit meer het verkeerde geschenk. Ook om kado ideeën op te doen.  
Wat een technologie zeg. Kijk maar eens op  iWindow.   Een folie op je raam als touchscreen. Zie het al helemaal voor me: als digitale etalage op het raam bij de bieb met onze aanwinsten en activiteiten.  Yoow.
Een manier om mensen aan het lezen te krijgen in het filmpje Read a Book. Dit is de nette versie. Er is ook een “dirty version”  bedoeld om de jongere generatie te stimuleren een boek te lezen. Denk dat het wel kan hier toch? Read a book.
Fotosynth, je eigen 3D presentatie maken . Ziet dat er niet prachtig uit? Je kunt je foto’s combineren met Bing Maps. Ga ik zelf ook eens proberen. Wel een accountje aanmaken.
Nog een afsluiter. Altijd handig. Gratis afbeeldingen op Presentatiekracht. Met diverse links naar gratis plaatjes sites. . Ook interessant zijn de tips voor het maken van pakkende presentaties . That’s it for today.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

Eén antwoord op “Surfresultaat week 50.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing