Pepernoten in de zomer.


Ergerlijk.
De zomer is nog niet afgelopen of de pepernoten verschijnen in de schappen van grote supermarkten en drogisterijen.
Waar is de Hollandse traditie gebleven? Pepernoten horen bij de Sinterklaastijd. Sinterklaas en met name pakjesavond staat op nummer 1 in de top 100 van onze Nederlandse tradities. Dat wil toch nog niet zeggen dat we er als maar vroeger mee moeten beginnen? Kinderen worden door die perpernoten al in augustus geattendeerd op de Sint die nog maanden op zich laat wachten. Ik zie het al voor me al die jengelende koters met moeders bij de kassa. En beginnen de slapeloze nachten vanwege de spanning van de Sint en Piet dan ook al?

Gelukkig zijn mijn kinderen al groot en ook zij hebben onafhankelijk van elkaar gereageerd op de advertenties in de reclamefolders: “alleen maar commercie“.(Hoop dat ze deze kreet ook in hun achterhoofd hebben bij de aanschaf van een nieuwe GSM)>

Ben blij dat er in Nederland meer mensen zijn die zich storen aan deze vroege intrede van De PEPERNOOT zoals blijkt uit dit artikel en het feit dat er een Twitteraccount is nonopepernoot.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing