Vaagtaalverkiezing.

Loop de lijst eens na van alle genomineerde “vaagtaal” termen en betrap jezelf op het gebruik ervan.

Een paar persoonlijke voorbeelden:
Dat is niet mijn ding” neem ik nog wel eens in mijn mond.
“Oké” gebruik ik vaak als stopwoord. Dit woord dekt mijns inziens vaak de lading niet ( ik zeg oké, alsof ik het mee eens ben maar bedoeld dat ik het gehoord heb.)
Inbedden” (of embedded) klinkt eigenlijk heerlijk. Als een warme deken. Erger ik mij niet zo aan overigens. Wel irritant vind ik “in principe“. Daar word je mee “doodgegooid” ( niet in de lijst maar wel populair).
Vroeger werd “enfin” in bepaalde kringen nogal een gebruikt maar dat hoor je niet mee zo vaak. Helemaal ingebed en niet meer ergerniswekkend blijkbaar.
Nog eentje: “competentie“. Zo’n modewoord dat je overal tegenkomt. Op school van mijn zoon ( competenties halen); bij de taakverdeling op het werk ( er wordt rekening gehouden met je competenties). Gelukkig heeft nog niemand gevraagd of ik competent ben om een weblog bij te houden.

Nieuwsgierig geworden over deze verkiezing? Ga naar het stemformulier op vaagtaal en doe mee.
Je kunt tot 1 november stemmen op één 3 van de genomineerde taalergernissen en uitdrukkingen.
Op hartvannederland een filmpje over de verkiezing.

Volgens de maker van de site Vaagtaal is vaagtaal een LOA, een door Lezen Overdraagbare Aandoening. Mooi gevonden. Op de site ook nog veel meer andere categoriën blogpost over vaagtaal.

Ga nog even proberen om voor wat betreft de activiteiten van deze zondagmiddag “de neuzen de zelfde kant op te krijgen” zodat dit een “proactieve dag” kan worden. Dat is mijn “streefbeeld” voor vandaag waarbij we “out of the box” denken bij het “handjes en voetjes “geven van de plannen.
Oef.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing