DLVEB deel 4 : NL Leest de 1e dag.

Vrijdag 23 oktober 2009. Klokslag 14.00 uur. Gaan de deuren open en wordt het boek “Oeroeg” van Hella Haasse GRATIS uitgedeeld in de bieb. Nederland leest gaat van start.
De eerste keer ( 2006) stond “Dubbelspel”van Frank Martinus Arion centraal. In 2007 het boek De gelukkige klas van Theo Thijssen.
2008 stond in het teken van “Twee vrouwen van Harry Mulisch“.
De eerste keer Nederland Leest was een topper. Rijen dik stonden de mensen voor de deur te wachten om het boek in ontvangst te nemen. De jaren erna liep de animo sterk terug. Mensen hadden blijkbaar een andere voorstelling van gratis “boek”. Het bleek een pocket uitgave die niet aan de verwachtingen voldeed. Ook de titel van het gekozen boek spreekt niet altijd iedereen aan. Maar goed “gratis is gratis” dus ben benieuwd wat er vanmiddag op af komt. Wordt vervolgd.

Zoals verwacht. Geen run op de boekjes. Het aantal mensen dat speciaal voor Oeroeg kwam was klein, de rest werd er bij de uitleen op geattendeerd. En natuurlijk vond het exemplaar daarbij gretig aftrek. Ben benieuwd hoe de flasmobs in den lande verlopen zijn vanmiddag. De grote loop is er mijnsinziens uit. Heb geen idee of er veel animo is voor de lezingen her en der. Op 29 oktober volgt er nog een lezing over het boekje in een van onze vestigingen.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing