DLVEB deel 7: Geen lid, geen punt

bibliotheek_lIn mijn omgeving hoor ik nog wel eens dat mensen denken dat de bieb er alleen is voor LEDEN. Wat een verkeerd beeld is dat toch. In het verleden toen ik nog wel eens een column schreef voor een lokaal krantje, heb ik hier al eens aandacht aan willen besteden. Het is er toen niet van gekomen.
Al surfend door mijn eigen documenten ( af en toe opschonen is een must) kwam ik echter de ruwe versie van deze column tegen( gedateerd augustus 2007)). Eigenlijk al weer verouderd valt me op.Zie hier de ruwe tekst:

“GEEN LID…….GEEN PUNT!!
Onlangs is het eerste jaarverslag van Bibliotheek dommeldal verschenen.
Even wat cijfermateriaal over het inwonersaantal van Son en Breugel en het aantal leden van de bibliotheek.
Inwoners: ? Leden: volwassen? Jeugd? nog invullen)
Het ledenaantal is ongeveer % ( opzoeken) procent van het aantal inwoners.
Nu zult u misschien zeggen “dat valt me mee”of “dat valt me tegen”. Wij zijn in ieder geval tevreden want het landelijke gemiddelde loopt terug en wij blijven stabiel.
Nu wil ik het met u even hebben over de mensen die geen lid zijn.
Voor ons “GEEN PUNT”. De bibliotheek is openbaar. Dat betekent dat iedereen, groot of klein, lid of geen lid, bij ons kan binnenlopen.
Ook als niet-lid is er voor u van alles te beleven. Neem nou onze leeszaal. Daar kunt u dagelijks terecht voor het lezen van de diverse kranten en tijdschriften. Daarnaast ligt er allerhande informatie van gemeente en provincie.
Ook liggen/ staan alle boeken voor u ter inzage. Of het nu gaat om informatieve boeken of om alvast een stukje uit een roman te lezen voordat u zelf tot aanschaf overgaat.Er staan ook een aantal Internet computers voor u ter beschikking met diverse databanken die alleen in bibliotheken te gebruiken zijn met daarin een schat aan informatie. De Internet pc’s zijn tevens te gebruiken voor als u zelf niet over Internet beschikt.En regelmatig zijn er interessante exposities en presentaties die voor een ieder toegankelijk zijn.En natuurlijk kan iedereen afgeschreven boeken kopen. Dus met andere woorden: alle die % niet leden????? GEEN LID….. GEEN PUNT. U BENT VAN HARTE WELKOM”.

Verouderd dus. Inmiddels hebben we ook een hotspot,  een website die door iedereen gratis  te doorzoeken is op o.a.  boeken ( om ideeën op te doen) activiteiten,  Web 2 .0 cursussen .
Er zijn interessante lezingen, workshops voor kinderen, waar iedereen vrij is aan deel te nemen. En wie weet ben ik ook nog iets vergeten ook.
LID OF GEEN LID, GEEN PUNT”. En de koffie staat klaar.
Moeten we toch eens meer ruchtbaarheid aan geven.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing