DLVEB Deel 21: Ken je Dag in Goirle

Vandaag weer een bijzondere dag in het leven van een biebmedewerkster. Een dag over KENNIS DELEN.  Met o.a. de lancering van de nieuwe website Brabantse Netwerk Bibliotheken. Een 2-tal sprekers Richard Engelfriet en standup comedian Adam Fields.  Een aantal termen ( en principes) die me zijn bijgebleven: ontsokkelen, de wet van Olvarit, Golden Nuggits en Black Holes, LSD ( luisteren, samenvatten en doorvragen), culturele schizofrenie, babybloomers, de skigeneratie, infobesitas, afgrijzen.
Daarnaast een 7-tal workshops waarvan ik er 2 heb bijgewoond:
-Herman Konings met “ de toekomst van het lezen is niet van gisteren”. Hoe spelen de bibliotheken in op (markt) trends als “story telling en belevingseconomie”.
Arlette Bordes, hetty Willems en Bartelijn Ouweltjes: Lastige bezoekers; hoezo. Rollenspel herkenbare situaties. ( Hoera ik kreeg een durfpunt).    
En het mooie van zo’n dag, je ontmoet erg veel collega’s uit het Brabantse land.
Kennis was zo gedeeld. Zie foto.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

0 antwoorden op “DLVEB Deel 21: Ken je Dag in Goirle”

  1. @bibliotheekvannu.Het is altijd leuk om na zo’n dag iets te bloggen. Niet direct inhoudelijk(dat moet ff bezinken) maar wel samenvattend. Twitteren tijdens de sessies is wat lastig vind ik. het was mijn eerste keer en bovenal omdat ik MIJN bril erbij op moet zetten 🙁 en er nogal wat vreemde blikken je kant opkijken ( alsof je niet bij de les bent). Er zijn nog maar weinig mensen die het nut er van inzien. Ze moesten eens weten!!!!!

  2. Het was inderdaad een erg leuke dag! Vooral eerste spreker Richard Engelfried was erg inspirerend. Jammer dat er zo weinig getwitterd en geblogd werd, dat is toch een ultieme vorm van kennisdelen. Daarom blij om jou berichtje tegen te komen via twitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing