DLVEB deel 26: even terug naar de 23 dingen.

Suraj

Vorig jaar om deze tijd waren wij dommeldal medewerkers volop aan de slag met de cursus 23 dingen. Zie hiervoor mijn dommeldal23dingen weblog. De ontdekkingstocht die destijds is begonnen, is nog steeds niet geëindigd. Integendeel. Ik zoek en vind nog steeds. En als ik niet zoek dan vind ik toch. Ziehier mijn blogberichten m.b.t. surfresultaten.  
Dat is niet het enige dat is gebleven. Ik blog nog steeds, lees dagelijks mijn nieuws via netvibes, loop mijn sociale netwerken door en ben een fervente Tweep( iemand die gebruik maakt van Twitter)  geworden ( (ook door de iPhone overigens). Man, wat is dat mooi dat Tweeten ( onder ons gezegd ik droom er af en toe van). Vooral Twitter en Netvibes zijn voor mij de informatiekanalen geworden voor wat o.a. betreft het verkrijgen van vakkennis, op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen, het bijhouden van sociale contacten en soms zelf om afspraken te maken ( of af te zeggen).
En voor wat betreft de overige dingen: muziek luister en bekijk ik tegenwoordig vooral via YouTube,   foto’s zet ik nog steeds op Flickr, ( of bewerk ze via andere mooie ontdekte programma’s ), Delicious en Wiki’s zijn op de achtergrond geraakt en ik heb 4 velletjes met wachtwoorden voor al die account die ik in de tussentijd heb aangemaakt om al die mooie ontdekkingen ook uit te proberen.
Resumé: Web 2.0 is ingebed in mijn dagelijkse en professionele leven en heeft beide een nieuwe wending gegeven. Wie weet wat er nog komen gaat.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

0 antwoorden op “DLVEB deel 26: even terug naar de 23 dingen.”

 1. Klopt het breekt het ijs meteen als je zegt “Ik ben supertrol” en door Twitter en Rss ben ik aardig op de hoogte zonder dat het veel extra tijd kost. Hoewel het allemaal redelijk verslavend werkt, dus daar gaat die tijdwinst dan weer 🙂
  Soms vind ik het moeilijk te begrijpen dat niet iedereen dit geweldig vindt. Ook onder collega’s zijn er genoeg die het allemaal overbodige flauwekul vinden. Ondanks de 23dingen, wat vaak een verplicht nummer is en niet meer dan dat.
  Jammer, zo kom je nooit van je oubollige imago af.

 2. Merk dat ik inderdaad op dit vlak mijn collega’s voorbij streef. Iemand ( volgens mij was het essen2.0) zei dat er een nieuwe laag is ontstaan binnen de bibliotheek. Dat is zeker zo. En deze contacten zijn inderdaad aangenaam. Vind o.a. via twitter soalmates. Is best fijn in een wereld die maar voor een deel mee kan/wil op het digitale vlak.
  Misschien treffen we elkaar nog wel eens in levende lijve bij een tweetmeet? Een groet.

 3. Ja, dat herken ik Annie. Vóór 23 dingen was ik al aan het spelen op het web en mijn digitale ontdekkingsreis is eigenlijk niet meer opgehouden.
  Wat het mij vooral heeft opgeleverd is het feit dat ik zo makkelijk up-to-date ben (dankzij twitter en RSS) en – ook niet onbelangrijk – (zakelijk) netwerken is ‘piece of cake’ geworden. Heel gezellig al die digitale ‘vrienden’ die irl-ontmoetingen vervolgens aangenamer maken (want minder formeel omdat je elkaar al ‘kent’) maken. Dus… nice to meet you!

  Mijn persoonlijke digitale valkuil: ‘lost in music’. Maar ja, wel leuk om rechtstreeks contact te hebben met muzikanten. Dat dan weer wel;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing