Herfstdipje?

RConsavles TowerofKnowledge

Vorig jaar om deze tijd waren de plannen voor een nieuwe bibliotheek in onze dorp zo goed als rond. Besluiten waren genomen, archeologish onderzoek werd verricht, het bouwbord ergens in maart geplaatst .
En toen?  Kwamen de gemeenteraadsverkiezingen met een uitslag die al onze mooie toekomstbeelden voor een nieuwe eigentijdse accomodaties in een keer deed verdwijnen. Dat is niet de eerste keer. In 12 jaar tijd zijn wij al 3 keer geconfronteerd met nieuwbouwplannen die uiteindelijk ( toen puntje bij paaltje kwam) niet doorgingen.
NU, weer een half jaar later, zijn er ook nog eens de bezuinigingen die roet in het eten gooien. Niet alleen voor ons grote consequenties maar overal in Nederland zullen ze invloed hebben op het aanbod, de spreiding, bereikbaarheid van bibliotheken.   Hoe onze toekomst eruit gaat zien is mij nog niet bekend. Maar dat ons werk hierdoor versneld zal veranderen is duidelijk. Kansen of bedreigingen ( voor medewerkers en de burger). Zeg het maar. Ik ben er nog niet uit. Aan de ene kant doet het pijn, aan de andere kant is het ook wel een uitdaging. Heb ik nou een herfstdipje? Zo meteen weer gewoon werken.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

0 antwoorden op “Herfstdipje?”

  1. Dank Bas voor je wijze woorden. Het vervelende is dat alles zo onduidelijk blijft. En ons huidige gebouw is echt verouderd en heeft geen uitstraling. We willen van alles en er kan niks, zonder andere gebruikers te storen. Vernieuwen is dan nauwelijks mogelijk. En nu moeten we dus weer een totaal andere richting uit. (af van het boekenkastconcept, kleinere ruimte). als het aan het nieuwe college ligt. Tja. We wachten maar af en gaan gestaag door.

  2. Nieuwbouwplannen voor bibliotheken hebben een lange looptijd is ook mijn ervaring. En de huidige bezuinigingsplannen maken het er niet beter op.
    Een behoorlijke bedreiging voor het bibliotheekwerk mijns inziens, zeker nu de digitalisering van het lezen ook aan een opmars bezig is.
    Maar iedere bedreiging is natuurlijk ook een kans en een uitdaging om de bibliotheek op een nieuwe manier aantrekkelijk te houden voor de bezoeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing