Virtueel en in real life.

Sinds enige tijd bestond bij mij het idee een lokale tweetup te organiseren. Had al eens voor de grap een oproep voor een “minitweetmeet voor Breugel” de wereld in gezonden, maar nauwelijks reactie op ontvangen. Had behoefte aan een maatje. Alleen is maar alleen toch. En ja hoor. Naar aanleiding van een RT van een krantenartikel in het ED vorige week over een tweetup in het naastgelegen dorp, meldde een lokaal twittermaatje zich met de oproep: ” dat kunnen wij toch ook!”. Waarna ik natuurlijk gelijk in de pen kroop, ik bedoel natuurlijk in de tweet kroop met de opmerking en vraag: Natuurlijk. Wie neemt het initiatief? Wij dus, Angela en ik. Afspraakje gemaakt en @tweetupSenB in de steigers gezet. En dan gaat het snel. In een mum van tijd ( nog diezelfde avond) hebben we (via twitter uiteraard) een aanbod voor een lokatie, hulp voor technische ondersteuning op de avond zelf en Pr en al een aantal followers en reacties.
De dagen erna lokale tweeps gezocht en werd er een datum vastgelegd. Inmiddels heeft ook de pers ons getraceerd voor een stukje in een regionaal dagblad. Nou wordt het echt serieus. Zojuist kwam een voetbalmaatje van mijn zoon binnen met de vraag: “Zit jij achter @tweetupSenB?”. Mooi. Er wordt over gepraat dus.
Nou las ik gisteren dit artikel over een twitteronderzoek op Contentgirls . Daar zag ik de onderstaande statistiek:.

Leeftijd 

Nederland 

Tweeps 

Rel pop 

15 – 25 

13,41% 

12,00% 

0,9 

26 – 35 

12,10% 

29,80% 

2,5 

36 – 45 

15,27% 

38,90% 

2,5 

46 – 55 

14,63% 

15,20% 

1,0 

56 – 65 

12,73% 

4,10% 

0,3 

Nou ben ik dus al een paar dagen op zoek naar tweeps uit mijn dorp om @tweetupSenB te promoten en contateer ik dat het met name de jonge generatie ( in Son en Breugel) is die vindbaar is (viavia). De groep groeit naar eigen zeggen momenteel erg hard, mede als gevolg van het groter wordende aantal mobiele internet gebruikers. We ( Angela en ik) zouden het juist erg leuk vinden als met name de generatie 26-45 ( en ouder) zich ook aanmeldt voor de tweetup. De jeugd gebruikt Twitter ( in mijn omgeving) namelijk vooral ter vervanging van msn en sms ( is mijn bevinding, maar wordt door de jongeren zelf bevestigd) hoewel de oudere generatie er vooral beroepsmatig mee bezig is.
Het dorp heeft op 1 januari 2010 een inwonersaantal van 15.538 .@tweetupSenB volgt op dit moment 92 tweeps en heeft 34 volgers. Ik neem toch aan dat er in Son en Breugel meer tweeps zijn? Blijft nog even doorzoeken dus.
Het zou zo mooi als verschillende generaties maar ook verschillende twittergebruikers (ook organisaties en bedrijven) elkaar op de tweetup zouden kunnen ontmoeten en kennis zouden kunnen maken. Elkaar zien in real life.
Maar goed. Iedereen mag er uit halen wat ie wil: gewoon gezellig een borrel pakken, nieuwe contacten leggen, netwerken. @tweetupSenB biedt de gelegenheid. De rest mag iedereen zelf doen.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing