Fietstocht Utrechtse Heuvelrug. 31 maart 2024

Het fietsseizoen is eindelijk weer aangebroken. Na een wat rustigere periode op dit blog hoop ik weer vaak een bericht te schrijven over ondernomen fiets- en wandeltochten.

Onze eerste fietstocht van 2024 ging naar Zeist. Om vandaaruit een trip te maken door Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. We hebben eerst Zeist verkend. De auto geparkeerd bij Slot Zeist. Daar was een prima gratis parkeerplaats en ligt bijna in het centrum.

Slot Zeist is een zeventiende-eeuws slot in de Nederlandse gemeente Zeist dat gebouwd was als lustoord van Willem Adriaan van Nassau. Het slot is omgeven door een Engels landschapspark en het Broeder- en Zusterplein. We fietsten door de hoofdstraat waar bij het gemeentehuis ( 1877) nog wat restanten van de Passion lagen. Een ander opvallend gebouw in het centrum was het oude postkantoor (1911).

Vanuit het centrum van Zeist gingen we richting Doorn, waar we Huis Doorn bezochten. Mooie fietsroute door Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Bossen en heuvels en hier en daar een zandverstuiving.

Van Doorn via Maarsbergen, Maarn, Austerlitz naar het Monument /Pyramide van Austerlitz. Helaas waren we, omdat we waren omgereden, te laat. We konden het monument niet beklimmen omdat het om 16.00 sloot. Helaas. Maar we hebben het in ieder geval gezien. Het mooie weer hadden we inmiddels achter ons gelaten. Door de stromende regen terug naar Zeist.

Een prachtige fietstocht weer, deze eerste van het jaar. Ongeveer 50 km. Zon ( lunch terras) en regen.
Voor meer foto’s klik op de afbeeldingen of hier.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing