Samenwerken is leuk.

Als bibliotheekmedewerkster werk ik steeds meer samen met allerhande lokale organisaties. Van Heemkunde tot Parochie, van Jongerenwerk tot Gehandicaptenplatform, van gemeente-ambtenaar tot Lionsclub.
Een aantal zaden voor deze samenwerking zijn in de loop van een aantal jaren geplant. Sommige planten komen op, andere zijn al diep geworteld in onze bibliotheek. Er staan ook nog zaden in de schuur die zodra het weer het toelaat, ook een plekje zullen krijgen.Het mooie is dat als de zaden tot wasdom komen, je niet meer zelf hoeft te planten maar de bestuiving vanzelf gaat plaatsvinden. En kan er geoogst worden uiteraard. (Woow wat cryptisch!).

Maar het klopt wel. Als je energie steekt in het leggen van lokale contacten en bijvoorbeeld deelneemt in de lokale samenwerkingsverbanden, kun je de boodschap van de ( vernieuwende) bibliotheek verkondigen en kunnen er mooie verbanden worden gelegd.
Voor een aantal organisaties in ons dorp is de toegevoegde waarde die wij voor elkaar kunnen hebben inmiddels een feit. We kloppen regelmatig bij elkaar aan en medewerking wordt altijd verleend. Zo is er momenteel een mooi info-arrangement rondom archeologische vondsten met een expositie, een lezing, educatieve activiteiten voor kinderen en een speciale Heem- uitgave van de vondsten.
En het mooie is dat er hulp wordt geboden op diverse fronten, zelfs zonder dat er om gevraagd is. We bevruchten elkaar. Das mooi toch?

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

0 antwoorden op “Samenwerken is leuk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing