DLVEB deel 2: omgaan met de e-reader

Tijdens mijn wekelijkse poetsbeurt afgelopen vrijdag, hield ik op een gegeven moment het digitale weerstation in mijn handen. Waarschijnlijk vanwege de introductie van de e-books en e-readers in onze bieb per 1 november, moest ik eigenlijk gelijk aan een e-reader denken. Ik had de e-reader al eens op foto’s gezien maar nog niet in mijn hand gehad laat staan er mee “gelezen“.

Vandaag was het dan zover. Ik heb hem in het echt gezien. De: e-reader.
Hij was wel zo ongeveer zoals ik hem mij had voorgesteld. Iets kleiner dan verwacht, maar licht en hanteerbaar. Heb een beetje links en rechts op knopjes gedrukt maar ik kan niet zeggen dat ik nu al weet hoe het allemaal werkt. Daarvoor zal ik hem eens mee naar huis moeten nemen en er rustig voor moeten gaan zitten ( of liggen in bad wat ik altijd doe met een boek).
Ben erg benieuwd hoe de e-reader ontvangen zal worden bij het grote publiek. Ik praat er in de bieb wel eens met mensen over. Er zijn mensen die er de voordelen van zien ( makkelijk in bed/ heb ik maar 1 hand nodig) en mensen(zelfs de jongere generatie) die enigszins sceptisch zijn. Ze zien zichzelf nog niet vanaf een schermpje “lezen“.
Nog 2 weken en de e-readers gaan de uitleen in. Dan kunnen we ervaring opdoen. Maar eerst zelf maar eens gaan verdiepen in het gebruik van de reader zelf en het downloaden van de books.


P.S. Zou een e-reader overigens in bad kortsluiting kunnen veroorzaken? Nee toch?

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing