DLVEB deel 10: De betekenis van een pauwenveer.

Gisteren bij de start van een presentatie over Sinti en Roma ( in de Jeugd-en Jongerenraad waar ik als biebmedewerkster onderdeel van uit maak) , werd ons een pauwenveer in de hand gedrukt. De opdracht was de veer op de middelvinger te laten balanceren. Geen punt. Lukte perfect. Vervolgens moesten we de opdracht herhalen, maar kijken naar de middelvinger. De veer schoot alle kanten uit en wij ook om te voorkomen dat hij omviel. Bij de eerste opdracht keek iedereen omhoog waardoor de opdracht gemakkelijk was uit te voeren. Bij de herhaling keken we dus omlaag en ging het fout.
Wat wilde de opdrachtgever ons meegeven? Kijk niet achterom, maar kijk vooruit.Laat  het verleden geen reden zijn om de toekomst te belemmeren.

Vervolgens zag ik het vandaag het filmpje van Frans Timmermans, staatssecretaris van Eurpese Zaken op Frankwatching :  “bij grote veranderingen zien we anderen als bedreiging”. 

Wat kun je in een paar dagen af en toe toch tot mooie inzichten komen. En gelijk een aantal voorbeelden uit het dagelijkse leven  ( prive en werk) voor de geest halen waar deze inzichten op van toepassing zijn.  Herkenbaar?

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

0 antwoorden op “DLVEB deel 10: De betekenis van een pauwenveer.”

 1. Sorry voor het ongemak. Had dat niet in de gaten. Hij is nu helemaal uit mijn media verwijderd. Laat ff weten als het schilderij er nog staat. is niet mijn bedoeling.

 2. Beste Einna,
  Bedankt voor je reactie, maar hij staat er nog op (als je bij de foto op previous drukt).
  Het probleem is dat wanneer je nu ‘pauwenveer’ googled je mijn schilderij te zien krijgt (op jouw blog), zonder naamsvermelding …en dan wordt ie gekopieerd.
  Zou je ‘m nog even kunnen verwijderen? Bij voorbaat dank!
  http://www.angeliquedekroon.nl

 3. Sorry hoor. Wist niet dat het een schilderij was. Ziet er zo echt uit. Is een compliment. Zal hem verwijderen.

 4. Beste Einna,
  Ik zie dat je mijn schilderij hier zomaar zonder vermelding gebruikt. Ik denk dat je hier beter een foto van een pauwenveer zonder copyright voor kunt gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing