DLVEB deel 12: presentaties in de bibliotheek.

Naast de gangbare biebtaken zoals uitleenwerkzaamheden, houd ik me ook bezig met de activiteiten en maak ik presentaties. Soms aan de hand van landelijke campagnes ( NL Leest, Boekenweek, maand van het Spannend boek enz.), soms aan de hand van een lokale gebeurtenis ( verkiezingen,lokale  thema’s) envaak  help ik bij het presenteren van kunstwerken van exposanten. Ook probeer ik de bieb tijdens feestdagen een beetje in de sfeer te brengen.  Naar aanleiding van een foto van een boekenkerstboom ( Twitter) en de cursus etaleren en presenteren heb ik mijn portofolio weer eens van stal gehaald. De in dit bericht  geplaatste foto’s zijn een tweetal presentaties die ik ooit eens heb gemaakt.
Bovenstaande foto is een gedekte tafel met als titel “een smakelijk boek“.  Bijkomstigheid bij een dergelijke presentatie is dat er zich mensen melden die een tafel willen reserveren voor volgend jaar :-). Een low budget presentatie met als enige aanschaf een fles goeie wijn ( en met een beejte goeie contacten met de slijter zelfs ook nog gesponsord).. En die gaat na de Kerst wel op. De rest van de attributen komt uit mijn eigen keukenkastje.

De tweede foto is “een alternatieve kerstboom”. Ik hou zelf niet zo van dat klassieke kerst gedoe . Een uurtje struinen door het bos, een beetje knutselen in de schuur, wat kerstballen, doeken en verlichting en klaar is kees ( einna). Achteraf zou ik het een beetje anders hebben aangepakt maar alla, kon er mee door.  

Van huis uit ben ik zuinig aangelegd. Al( watertandend)  lopend door de showrooms van Beekwilder zag ik  vele alternatieven voor de toch redelijke kostbare presentatie attributen.

  • Ik struin( de)  dan ook menig rommelmarkt af op zoek naar bruikbare zaken voor de bieb. Zo heeft  een oude lampenkamp  een stalen binnenkant die je uitstekend kunt gebruiken om ornamenten aan het plafond te hangen. En voor €0,20 had ik een grote Indische waaier die al regelmatig bij een presentatie  is gebruikt.
  • Een andere tip om aan materialen te komen? Ga tijdens de feestdagen eens langs bij de supermarkt en praat met de bedrijfsleider. Als je het vriendelijk vraagt mag je een deel van de Sint of Kerstversiering na de feestdagen ophalen ( recycling) . Wel snel zijn. Scholen zijn er ook snel bij.
  • En wat dacht je van de uitverkoop bij de tuincentra. Voor een habbekrats gaan de versieringen na de feestdagen over de toonbank.
  • Ook doe het zelf zaken bieden voor relatief weinig geld alternatieven voor dure basis presentatiematerialen (bv. betonmatten).   

Het blijft voor mij een uitdaging om naast de hang naar professionaliteit en kwaliteit  in de presentaties de kosten beperkt te houden. Waarom duurder maken dan nodig is? Daar is niks mis mee.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing