Surfresultaat: week 1

Het is eindelijk eens echt winter. Hoe lang is dat al geleden? Sneeuw,vorst, sneeuwjacht. De een klaagt, de ander geniet. En we worden weer aangesproken op ons sociale gedrag. Aangezien ik er vanavond niet meer uit hoef, lekker tijd voor mijn surfresultaat van de afgelopen week.
Eerst maar weer eens wat aandacht voor de e-books. Waar vind je die op het Internet. Op OnlineCourses.org 100 bruikbare links voor e-books lovers. Sites om gratis e-books te downloaden, info over e-readers ,  en nog veel meer. Een schat aan informatie. Ook interessant in dit kader is  Mobileread. Een wiki over e-books ( in het Engels).
Wil je iets kwijt en heb je geen website of weblog? Je kunt rechtstreeks je verhaal kwijt op Posterous . Heel simpel. geen account maar rechtstreeks via je mail.  Foto’s, video’s, MP3 en documenten kunnen zonder probleem worden toegevoegd. Heb het met een eenvoudig mailtje uitgetest.Kijk maar eens hier.   Een aanrader.
Heb je een serieuze publicatie die je wilt delen op een professionele manier? Kijk dan eens op Issuu . Je publicatie wordt omgezet in een soort van tijdschrift waar je doorheen kunt bladeren. Kijk maar eens naar een paar voorbeelden. Ziet er gelikt uit moet ik zeggen. Jammer dat ik (nog)  niks te publiceren heb.
Evernote. Geeft je de mogelijkheid alles wat je tegenkomt en interessant vind, of het nu gaat om een foto, website, een idee,  een screenshot, vast te leggen en terug te vinden op je  pc, je telefoon of web.  Het lijkt me een handige service. Hoe vaak komt het niet voor dat ik iets zie of hoor en me voorneem om dat te onhouden , om het vervolgens te vergeten. Heb me er op dit moment nog niet zo heel erg in verdiept maar ik ga daar toch eens naar kijken.
Van een andere orde is de Verkiezing van de gouden @penstaart. Tot 20 januari kan je stemmen op een 10-tal genomineerde kindersites, waarvan er 5 zijn gemaakt door volwassenen en 5 door kinderen. Er zitten erg leuke sites bij. Op 27 januari wordt de Gouden Apenstaart uitgereikt.
Een dagelijks “probleem”: wat eten we vandaag?  Dat probleem is opgelost. Lekkere recepten vind je op RTL’s  Eten Vandaag Smakelijk.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

5 antwoorden op “Surfresultaat: week 1”

  1. @Liek: eReaders met internet is allemaal leuk en aardig, maar het werkt totaal niet. Als je wil internet, spelletjes spelen, je mail checken etc.. koop dan een tablet (iPad, Playbook, Galaxy Tab). Wil je alleen digitaal lezen? Koop dan een Sony PRS-650 of n Sony PRS-T1.

    @Bericht: Ook een leuke leestip voor de fantasy elezer! Een verzameling van de beste fantasy ebooks; http://fantasyboeken.com/ebooks.html

  2. Ga eens naar de bieb, Liek ( he dat rijmt). Daar lenen ze e-readers uit om uit te proberen. In mijn bieb gebruiken we 2 soorten Sony’s. Ikzelf vind een touchscreen fijn. En de ontwikkeliongen gaan erg snel, dat kun je toch niet bijbenen.
    Groet

  3. Hoi Annie, Heb jij al ervaring met e-booksreaders? Ik ben me aan het orienteren maar het is toch moeilijk om te kunnen kiezen tussen al de verschillenden soorten en maten. Nu komen er ook e-books met internet, eigenlijk een soort eenvoudige notebooks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing