Surfresultaat.

Het is al weer een maand geleden. Een berichtje met surfresultaten. De invloed van het seizoen zullen we maar zeggen: lekker weertje, groentetuintje, het leven speelt zich weer meer buiten af. Zit wat minder achter de pc, wat meer op de bank met de iPhone. Maar dat schrijft niet zo lekker.
Goed, surfresultaat. Afgelopen tijd werd ik ( via… wat/wie was het ook al weer) geattendeerd op Dropbox. Met Dropbox kun je snel  eenvoudig bestanden  ( documenten, foto’s, video’s) online zetten en delen met anderen. Of zelf vanaf iedere lokatie ( thuis, werk, iPhone) raadplegen en aanpassen. Je moet Dropbox wel installeren op je pc.. Heb er al gelijk gebruik van gemaakt en is erg handig. 
10 Twitter apps ( ja, weer twitter) for nonprofits. Ga ze niet allemaal beschrijven. Ik pik er een paar uit.  
Bijvoorbeeld  Screenr.  Hierover heb ik al een eens blog geschreven. Twitpic gebruik ik om foto’s in een tweet te zetten en met Twibbon, waarschijnlijk is het al opgevallen in het kader van het WK, kun je je Avatar aanpassen en bijvoorbeeld een campagne starten. Zoals je ziet bij mijn Avatar ( save libraries).
Dan nog een paar sites mbt mediawijsheid. Databaas is een site over online privacy. Het is een project van professionals die in het onderwijs, bibliotheek, meditheek of andere instellingen de mediawijsheid van de jeugd verbeteren.   Daarnaast een verwijzing naar de site mijn kind online  “wat ouders, kinderen en tieners moeten weten over Youtube”.  Je kunt hier folders over dit thema voor diverse doelgroepen aanvragen. Misschien iets voor de bieb?

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing