Nog e-readers gezien tijdens de vakantie?

2 weken social media-stilte achter de rug. Vakantie is vakantie toch? (Ssstttt….niet doorvertellen, heb af en toe de dataroaming weer uitgezet op mijn iPhone  en de tweets binnengehaald, onder het mom van de weersverwachting bekijken).
Ik had mezelf voor de vakantie een opdracht meegegeven. I.v.m. de fotowedstrijd van e-readers.nl had ik me voorgenomen op zoek te gaan naar het e-readergebruik op vakantie. En ik heb me wat afgezocht zeg. De dagen dat het strandweer was in ieder geval. Resultaat: boeken, boeken, tijdschriften en nog eens boeken. E-readers? Ho maar. Totdat een meisje van een jaar of 14/15 zich vlak bij onze “ligplaats”  settelde met: ja hoor een e-reader. Keurig in een eigentijds mapje. Ik heb haar aangesproken en gevraagd of ik een foto van haar met de e-reader mocht maken en ja hoor, geen bezwaar. En moeders? Die had er ook een. Was DE oplossing vond ze om haar man tevreden te stellen omdat er MET e-reader geen 20-tal boeken in de bagage mee moesten op vakantie. Beiden hadden een Kindle van Amazon met internet mogelijkheden. Dochterlief had wel 130 titels op haar reader ( gekocht en via de bieb).  Een dag later kwam ook moeders op het strand met haar e-reader. Was een mooi gezicht: moeder en dochter in de strandstoel, met de ruggen tegen elkaar en allebei een e-reader in de hand. De andere dochter lag ervoor, op een strecher met een “gewoon” boek. Heb er een foto van gemaakt maar kan hem hier helaas niet plaatsen of inzenden voor de fotowedstrijd omdat ik die foto stiekem heb genomen. Hoewel ik denk dat ze het erg leuk hadden gevonden als ik de foto voor de wedstrijd had gebruikt. En ik daarmee misschien wel mijn eigen e-reader gewonnen had. Een beetje dom.
Heb jij veel e-readers gezien tijdens vakantie of juist ook niet? Laat het mij weten. Ik ben benieuwd. Ook als je zelf een e-reader hebt gebruikt. Je ervaringen zijn welkom.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

0 antwoorden op “Nog e-readers gezien tijdens de vakantie?”

 1. Hoi Marij. leuk dat je reageert. Fijn te horen dat je er erg blij mee bent. Ik zie mezelf ook nog niet met een boek van Stieg Larsson in bed of in bad liggen. En die grotere letters. Tja. Op onze leeftijd…..

 2. Bij anderen geen E-readers gezien op mijn vakantie in Spanje, maar ik had er zelf wel eentje bij me.
  En dat is me supergoed bevallen. Geen te zware koffer meer, van te voren er een aantal boeken opgezet zodat ik op vakantie kon kiezen welk boek ik wilde lezen.
  Ik heb de Sony PRS600 en ben er erg blij mee, niet alleen voor op vakantie maar ook thuis.
  Ga maar eens Stieg Larsson lezen in bed, daar krijg je lamme armen van.
  Ook een voordeel is dat je de letters wat groter kunt zetten, mocht dit nodig zijn.

  Kortom, erg blij met mijn E-reader.

 3. Reacties op blog komen veelal via twitter tegenwoordig. Eigenlijk wel jammer. Heb ook 23 dingen gedaan ( coach) maar geen e-reader gekregen :-(. Het gaat inderdaad langzaam. Bij ons op de bieb zijn m.n. ouderen wel enthousiast. Wij lenen ze al vanaf november vorige jaar uit. Er zijn nog steeds lange wachtlijsten. Nu het digitaal leren in het onderwijs steeds verder wordt uitgebreid zal zeker de nieuwe generatie straks niet beter weten. Wij ( oudjes dan spreek ik voor mezelf) willen een boek nog RUIKEN toch?
  Rhodos? Mmmmm lijkt m heerlijk ( ook zonder e-reader).

 4. Dag Annie, bedankt voor je reactie op mijn blog. Altijd leuk als een bezoeker zich meldt. De jouwe dus ook gevonden, na even zoeken.
  Wat betreft de e-readers: Geen e-readers gezien op Rhodos. Wij hebben als mdw’s allemaal en e-reader ontvangen na het afsluiten van de 23dingen cursus om zelf kennis te maken met het electronisch lezen en om het publiek goed te kunnen voorlichten. Ik denk dat ebooks gaan doorbreken, maar dat het tempo lang niet zo hoog zal zijn als voor een iphone bijv. Daarvoor is het gewend zijn aan een gewoon boek nog veel te groot. De generatie na ons zal zeker dit soort apparaatjes gebruiken en nog slechts af en toe naar een gewoon boek grijpen, is mijn idee.

 5. Bij ‘ons’ in de Pyreneeën helaas geen 1 ereader in het wild tegengekomen. Heb zelf wel drie boeken op mijn iPhone gelezen! Ging heel goed!
  Renate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing