Lieve kijkbuiskindertjes.

http://www.youtube.com/watch?v=Qz42I-Tgn54 

Lieve kijkbuiskindertjes. Hebben jullie dat ook? Dat het woord “kijkbuis” sinds de intrede van de computer een andere betekenis heeft gekregen. In de tijd dat de Fabeltjeskrant dagelijks op tv verscheen, had dit woord voor mij een heel andere betekenis dan tegenwoordig ( televisie, beeldscherm).  We hadden in die tijd ( 1968) nog maar net een tv. Inmiddels zijn mijn ogen ( en die van anderen)  dagelijks meer gericht op de nieuwe kijkbuizen, het pc-scherm en de iPhone en bij anderen weer het scherm van de e-reader, laptop of en iPad.
Natuurlijk kijk ik nog TV. Maar steeds vaker is het pc scherm mijn tv-scherm, mijn informatiebron, mijn muziek kanaal, mijn contact met de wereld. En nog steeds dreigt het gevaar van vierkante ogen.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

0 antwoorden op “Lieve kijkbuiskindertjes.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing