Een boek in wording.

Hier schreef ik over het lokale initiatief om o.a. via social media een ( geschiedenis) boek te schrijven over Son en Breugel. Inmiddels zijn we een half jaar verder. Via artikelen in de lokale pers, een Twitter-account ( @sonenbreugel12) en een Facebookpagina hebben we de afgelopen maanden speciale aandacht voor het project gevraagd.
Met als doel uiteraard het vullen van de site Son en Breugel 2012 .
Als we de balans opmaken blijkt dat vele inwoners de weg naar de site inmiddels gevonden hebben. Steeds meer inwoners, verenigingen, ondernemers en anderen gebruiken de site om hun activiteiten onder de aandacht te brengen, lokale gebeurtenissen in beeld te brengen en persoonlijke interesses vast te leggen voor een groter publiek.
Natuurlijk gebruiken velen de site ook ter promotie. Daar is mijns inziens niks mis mee ( als het een beetje binnen de perken blijft).

Maar het mooie is wel dat iedere individuele inwoners/vereniging of organisatie  op zijn/ hun eigen manier kunnen tonen wat hen bezig houdt.  Zo geven o.a. verenigingen, de brandweer en lokale buurtbrigadiers met hun tweets op de site een mooie inkijk in hun werk en bezigheden.  Dat is uiteraard ook de bedoeling.: samen onze eigen belevenissen en persoonlijke ervaringen in beeld te brengen zodat we over een jaar of …. pak em beet 25, kunnen terug blikken en zeggen; “O ja, zo deden wij dat in 2012”.

De projectgroep zit overigens ook niet stil. Er is regelmatig overleg, er worden door de uitgever de Winter Media Groep tussentijdse proefdrukken gemaakt, er worden door leden van de projectgroep foto’s uitgezocht en er worden per maand, door tekstschrijvers  teksten aangeleverd.

Voor de rustige zomermaanden is er een fotowedstrijd uitgeschreven, waarbij de winnaar een mooi plekje krijgt in het boek uiteraard.

Al werk ik bijna dagelijks tussen de boeken, het is een erg interessante ervaring om betrokken te zijn bij de making of een boek. Zeker als het een boek wordt dat “van ons allemaal “is. Er zal de komende tijd nog veel gesleuteld worden.Word steeds benieuwder naar het eindresultaat.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

2 antwoorden op “Een boek in wording.”

  1. Leuk initiatief Annie. bEr zijn al veel mensen actief bij betrokkenlees ik.
    Succes nog verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing