Wat ik deel bepaal ik zelf.

De komende week zullen er op dit blog een aantal berichten verschijnen die ik schrijf omdat ik meedoe met een online cursus ( MOOC). Deze cursus vindt plaats in het kader van de Week van de Mediawijsheid. De berichten zullen gaan over online privacy. Hier mijn eerste blog:

Wat ik op het internet zet, bepaal ik zelf. Wat er verder mee gedaan wordt heb ik nauwelijks in eigen hand. Of het nu gaat over onschuldige berichten op FB over mijn groentetuin, een tweet over mijn werk, een foto op Instagram van de mooie omgeving waar ik woon, een zoekopdracht op Google, al die data bij elkaar creëren voor derden een beeld van wie ik ben en wat ik doe. Het grootste bezwaar vind ik dat al die achter gelaten informatie voor andere doeleinden wordt gebruikt.
Natuurlijk zou ik dat deels kunnen voorkomen door me geheel van het web terug te trekken Maar de voordelen die het op vele fronten biedt, wegen (nog) niet op tegen tegen mijn bezwaar. Heb er voorlopig nog geen direct nadeel van ondervonden ( in tegendeel eigenlijk). Omdat de technologische ontwikkelingen in een razend tempo gaan is het mijns inziens wel nodig dat er controle blijft op wat derden met onze gegevens doen en dat we leren ons bewust te zijn van wat we online doen. Goh…… heb ik toch mijn privé gedachten openbaar gemaakt. Maar ja is een besloten groep toch? 🙂

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing