Een toevallige ontmoeting 2.

An old oak tree

Nieuwsgierig naar een nieuwbouwwijkje achter een talud in Eindhoven, zijn manlief en ik op deze omstuimige zondagmiddag aan de wandel gegaan.  Via een bezoekje Ikea ( manman wat wordt daar weggesleept) via het fietstunneltje de Engelse wijk van Eindhoven ingewandeld. Ik vind het altijd bijzonder dat er mensen zijn die kassen van huizen bouwen op een perceel dat nauwelijks groter is dan de vierkante meters van hun woning. En daardoor eigenlijk een kas van een ” rijtjeshuis” hebben.  Zo’n huis zou veel beter  tot zijn recht komen op een ruimer perceel en dan ook nog eens op een andere lokatie. Maar goed, dat terzijde, misschien was het geld op.

We kwamen langs een veldje met daarop een mooie eikenboom. De boom was omringd met stammen van nog grotere eikenbomen, die waarschijnlijk gekapt zijn om de naastgelegen nieuwbouwwijk uit de grond te stampen. Het leek een mooie zitgelegenheid waar de bewoners uit de wijk, met een kampvuurtje en een bbq op een zwoele zomeravond konden vertoeven. Het tafereel was natuurlijk een fotootje waard.

Er kwam een man met hond aangelopen. Hij begon uitleg te geven over waarom die bomen er lagen. Het was ter bescherming van de eik, omdat er op het naastgelegen veld gebouwd zou gaan worden. Mooi, goed over nagedacht. Hij vertelde dat de jeugd met de bomen was gaan rollen, de gemeente er paaltjes voor had gezet, er vervolgens  brand werd gesticht en de brandweer er aan te pas moest komen. Nee, helaas geen gezellige ontmoetingsplaats.

De man liep nog een extra rondje met ons door de wijk. Er zouden nog veel huizen bijkomen in de wijk. Voor zijn deur. Heel veel huizen, opbrengst zo’n slordige 45 miljoen. Hij was vorige week nog naar een avond over het bestemmingsplan geweest. We kregen een hele uitleg over het fietspad dat gewone straat zou worden, het talud dat verplaatst moest worden, de auto’s die bij hem voorbij zouden gaan razen en het mooie uitzicht dat zou verdwijnen. En dat na 15 jaar woongenot. Nee blij was hij er zeker niet mee. Vervolgens zei hij gedag en verdween.

We zijn nog even doorgelopen om onze nieuwsgierigheid naar het nieuwbouwwijkje achter het talud te bedwingen. Leuke huizen werden er gebouwd. Dat wel. Maar helaas hebben dit soort plannen altijd gevolgen voor de mensen die er al eerder woonden. Manlief en ik vonden het wel prachtig weer, zo’n verhaal achter een toevallige ontmoeting…….

Muziekje er bij?  Tie a ribbon round the old oak tree.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing