Tochtje langs de Linge.

Zolang het weer het toelaat gaan we er op uit. Op de (e-)fiets. Tegenwoordig achter op de auto en wegwezen. Afgelopen zondag hebben wij het resterende deel van de Lingeroute gefietst. Het prachtige gedeelte Beesd-Leerdam ( en terug) hadden we in 2017 al bezichtigd. Daar hadden we erg van genoten. Zondag dus de andere kant op. 

We bezochten ( nadat we de auto in Beesd geparkeerd hadden) allereerst de Heerlijkheid Marienwaerdt. De toegangsweg bestond uit een lange lanen waar je walnoten mocht rapen.  Een prachtig eeuwenoude familielandgoed. De geschiedenis van het landgoed gaat terug tot 1129. Bekijk de site voor meer info. 
Vervolgens zijn we met een klein voetgangers- en fietspontje de Linge overgestoken naar Enspijk. Grappig. Voor € 1,- pp mag je mee naar de overkant. Over de dijk naar Deil. Om vervolgens een prikkertje en een drankje te doen op een terras in Geldermalsen. 

Omdat we er nog niet genoeg van hadden hebben we ons fietstochtje vervolgd via Meteren, Waardenburg, langs de Waal met uitzicht op Zaltbommel en de  Martinus Nijhoffbrug naar Tuil en binnendoor weer terug naar Beesd. Rondje van een km of 40 weer. 
Ik durf het bijna niet te zeggen. Maar ik vind fietsen tegenwoordig geweldig leuk. Dat was wel eens anders.

Voor afbeeldingen klik hier of op de foto. 

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing