Dordrecht in januari 2023.

Afgelopen vrijdag en zaterdag verbleven wij in het mooie historische Dordrecht. Een cadeautje nog voor mijn verjaardag. Een stadje dat ik al langer graag wilde bezoeken. Een extraatje was dat onze Rotterdamse vrienden Judith en Henk “toevalllig” op vrijdag ook in Dordrecht waren. Een fijne verrassing. 🙂 Jaja.

In vogelvlucht:

Een bezoek aan het Onderwijsmuseum. Een stukje nostalgie voor iedereen van mijn generatie . Maar ook interessant voor kinderen. Er was een speciale expo nl Boom, Roos, Vis. Veel herkenbaars gezien zoals o.a. de mooie schoolplaten, de slofjes en pukkels.

Een lekker drankje bij de Lachende Monnik. Heel veel speciaal bieren. Aan ons best goed besteed.

Een heerlijke en gezellige maaltijd bij restaurant het Bevertje. Een gezellig sfeer en heerlijk gegeten.

We sliepen bij B&B À la Lon waar we een prachtige kamer hadden. Het klopte helemaal: de sfeer in het historische pand, de aankleding, de woonruimte, de keuken, het uitstekende ontbijt, het boxspring bed, de badkamer. En uiteraard ook de gastvrijheid. Met dank aan Madelon en Arjan. Een aanrader!

Zaterdag een stadswandeling door het historische centrum . Helaas erg mistig en koud. Maar niet minder leuk om door de straatjes te lopen met de mooie historische panden en bruggen, heel bijzonder en zeer oud ( middeleeuwen) . In de zomer maar eens terug.

De zaterdag sloten we af met een bakkie bij Villa Augustus. Een mooi oud markant gebouw ( een voormalige watertoren) dat nu dienst doet als Hotel en zalencentrum . De tuinen waren nog in de winterfase. Het restaurant en de markt waren ook de moeite waard.

Het waren 2 fijne gezellige dagen. Een aanrader.

Klik hier of op de afbeeldingen voor meer foto’s.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing