DLVEB deel 13: laat mij maar schuiven.

4-D Hypercube animation

Het Dagelijkse Leven Van Een Biebmedewerkster bestaat voor een deel uit ongewone dagen. Zoals vandaag. In het kader van de campagne  (her) ontdek de bieb stonden mijn werkzaamheden vandaag in het teken van de komst van een promotieteam naar de Sonse weekmarkt: promotiematerialen moesten opgehangen ( posters, banieren en een deurmat), spullen klaargelegd (folders, kortingsbonnen en gratis paraplu’s) .  Ik vind het altijd wel spannend en leuk zo’n campagne. Je weet eigenlijk nooit wat je kunt verwachten. Krijg je extra toeloop, veel nieuwe inschrijvingen? Het doel is natuurlijk om de burger te laten zien dat de bieb de laatste jaren veranderd is. Niet meer alleen de plek waar je gedrukte werken kunt lenen. En dat vind ik nou zo LEUK.
Bij het uitdelen van de folder “de nieuwe bieb” aan de balie werd me gelijk gevraagd of het over de nieuwe bieb ging. Tja. Wij wachten namelijk in Son en Breugel al meer dan 12 jaar op een nieuwe bibliotheek. Helaas nee. Niet over een nieuw biebgebouw. Dat laat nog op zich wachten. 
Nou doe ik altijd graag mee als het gaat om het promoten/ verkopen  van onze organisatie. Laat mij maar schuiven. Het is dan ook erg zinvol om de klant onze gemaksdiensten uit te leggen. Klant: Oja, kun je via de website verlengen en reserveren? Dat wist ik niet. Ik: zelfs op vakantie in China ( als u de biebpas bij u heeft).
Een oudere meneer nam de tijd en liet zich door mij uitgebreid voorlichten over onze website, de online mogelijkheden, de games en de gamecase, de lezingen, de e-readers enz. enz. Toen ik hem vertelde dat als hij wilde leren bloggen, twitteren of nieuws volgen via Internet, hij onze site kon raadplegen of gewoon een medewerkster aan kon spreken, keek hij toch wel enigszins verbaasd.  Kijk, dat heb ik nou graag. 
Helaas voor het promotieteam was het vandaag niet erg druk op de weekmarkt . Het tijdstip was misschien niet helemaal goed gekozen ( tussen Sint en Kerst). En extra toeloop hebben we denk ik niet gehad. (Men wist waarschijnlijk niet dat de koffie gratis was). Maar dat is het meetpunt ook niet. Als de mensen de uitgereikte folder maar lezen. En met een nieuwe blik naar de bieb gaan kijken.  Daar is het om te doen natuurlijk. 
En wij. Wij  gaan gewoon door met promoten van onze eigentijdse bieb. Er is nog genoeg te vertellen aan heel veel mensen. Zoals ik al zei: laat mij maar schuiven.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

0 antwoorden op “DLVEB deel 13: laat mij maar schuiven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing