Fietsroute: Via Romana étappe Berg en Dal – Groesbeek

Een weekend met sneeuw, een weekend met ijs en nu een lenteweekend. De natuur is ons goed gezind deze weken. Ga zo door, we kunnen het goed gebruiken.

Een mooie gelegenheid om de fietsen weer achter op de auto te zetten en op pad te gaan voor een mooie fietsroute. Het werd de Via Romana étappe Berg en Dal- Groesbeek. Een route in het Rijk van Nijmegen. Met een heleboel historie, lekkere heuveltjes, mooie dorpen met prachtige soms betoverende huizen. Nou ja, kasteeltjes bijna.

Begonnen in Mook. Voor mij vooral bekend vanwege de Mookerheide. Daar wilde onze ouders ons vroeger altijd naar toe sturen als we een beetje vervelend waren. Geen straf zoals nu blijkt.
Via de Plasmolen, over de Sint Jansberg ( gelukkig heb ik ondersteuning) langs de Duitse grens ( mag je er wel of niet over i.v.m. Corona?) richting Groesbeek- de Horst naar Berg en Dal. Daarbij mooi de Duivelsberg ( 🙂 op de ebike) bedwongen. Prachtig bosgebied met diepe dalen. Het Romeinse aquaduct gepasseerd. Onderweg prachtige vergezichten over het glooiende landschap.

Van Berg en Dal een forse afdaling ( 10% joehoe!) naar het mooie Beek. Zeer onder de indruk van al die mooie gebouwen daar. En van antiquariaat Supplement boek in het oude gebouw van de Electriciteits werken – Nijmegen. Die geur van boeken…

Richting Ubbergen om vervolgens nog even in Noviomagus te belanden. Waar vanwege het mooie weer veel gewandeld werd.
Richting Groesbeek, over een mooi aangelegd fietspad door het Heumensbos om terug te gaan naar Mook, waar de auto stond. Onderweg, op advies van iemand nog het Landgoed Mookerheide bezocht. Helaas stond het prachtige Jugendstil jachtslot in de steigers. Wordt vast prachtig.

Het was een heel erg mooie fietstocht door heuvelachtig gebied. Vaak kwam bij mij een vergelijking met Zuid-Limburg op maar zijn toch echt verschillende gebieden. We gaan vast nog vaker in deze omgeving fietsen. Nog veel te ontdekken.

Voor foto’s klik hier of op de afbeelding.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing