Landgoed de Utrecht ontdekken.

Landgoed “De Utrecht” is gelegen in de Brabantse Kempen en strekt zich uit over de gemeente Hilvarenbeek en Reusel de Mierden. Aan de westzijde wordt het landgoed begrensd door België. We waren plotseling vertrokken en hadden ons niet echt goed voorbereid op een wandeling en wat er allemaal te zien zou zijn. Maar je laten verrassen heeft ook wel iets.

We hadden de auto geparkeerd en liepen de bossen in op zoek naar een wandelroute. Dat leek een beetje lastig dus via de telefoon maar eens gezocht wat er allemaal mogelijk was in dit gebied. Bleek dat we niet op de meeste centrale plek waren. De zoektocht op de telefoon leverde 2 bezienswaardigheden op die ik gezien moest hebben:

De brandtoren. Gebouwd in 1905. Met Jugenstil-elementen. Met een houtvesterij en een aantal mooie authentieke pachtboerderijen. We hebben bij de brandtoren en het plein rondgelopen. Achteraf bleek dat het eigenlijk niet toegankelijk was voor derden dus sorry aan de bewoners als we hen gestoord hebben. De toren en de boerderijen liggen bij een exotische tuin, waar vooral de immens grote Secuja bomen opvallen. Hier was overigens wel een wandelroute aangegeven. Ook staat er een kunstwerk van Andreas Schotel, bekend van de grote sculpturen die Esbeek rijk is. Er is zelfs een Andreas Schotel wandelroute voor hem uitgezet.

De Flaestoren. Een 22 meter hoge uitkijktoren met prachtige uitzicht over het niet toegankelijke deel van het natuurgebied De Flaes , het Goorven en de bossen er rondom heen. Vergeet geen €1,- munstuk mee te nemen want er staat een automaat om toegang te krijgen tot de toren. Helaas werkte bij ons na €2,- munten de poort niet mee. Toen we later nog een keer omkeken, zagen we toch een aantal mensen de toren beklimmen. Hebben wij weer…

We sloten af bij de uitspanning In den Bockenreyder. Helaas door Corona alleen een kraampje met wat versnaperingen.

Een prachtig gebied weer ontdekt. Het weer wat bewolkt met later wat zon. Totaal plusminus 6 km gelopen. Er ligt ook een mooie fietsroute dus zit er dik in dat we daar nog een wat rond gaan dwalen.

Voor foto’s klik hier of op de afbeelding.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing