Basiliek van Oudenbosch. Replica van de St. Pieter, Rome.

Al een tijdje op mijn lijstje, de Basiliek van Oudenbosch. Of voluit: de Basiliek van H.H. Agatha en Barbara. Vandaag leek het ons een goede dag om de Basiliek eens te bezoeken. Had al veel gehoord van deze replica van de St. Pieter. En aangezien ik nog niet in Rome ben geweest leek het mij interessant om eens in Oudenbosch te gaan lijken.

Was een beetje bang dat we niet binnen zouden kunnen maar de deur stond uitnodigend open. Ik was helemaal overdonderd door wat ik zag. Dergelijke gebouwen zijn indrukwekkend en ben er meestal sprakeloos van.

De bouw vond plaats in de periode 1865-1892 en in 1959 heeft er een renovatie plaatsgevonden. Helaas konden we vanwege de coronamaatregelen niet in de koepel en ook de crypte was niet toegankelijk voor publiek.

Een aardige suppoost heeft ons tijdens ons bezoek te woord gestaan. Altijd mooi al die informatie en verhalen die je dan te horen krijgt.

Vervolgens nog door het dorp Oudenbosch gelopen. De bijzondere kerken, koepels, voormalige internaten gecombineerd met een haventje, musea en gezellige horeca gelegenheden maken het stadje geschikt voor een mooi dagje uit.

Voor de foto’s klik hier of op de afbeelding hieronder.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing