2 Vestingstadjes aan de Maas: Grave en Ravenstein.

We wilden vorige week zondag met de fietsen op het fietsenrek richting Schaijk. De weersvoorspellingen waren echter niet direct je van het. Dus besloten we het stadje Grave te gaan bezoeken ( zonder fiets) en daar rond te gaan kuieren.

Grave is een eeuwenoud historisch stadje aan de Maas. Prachtige panden, smalle straatjes, een mooie monumentale binnenstad. Grave maakt deel uit van de Zuiderwaterlinie. Je kunt in Grave wandelen langs de vele restanten van de vestingwerken. Vergeet de Hampoort uit 1688 niet. Daarin is het Stadsmuseum Grave ( Unesco-monument)gevestigd. Helaas begon het harder te regenen en hebben we na een kop koffie in een oude uitspanning Grave verlaten. Tip: Het Historisch Spektakel Grave in het weekend van 2 en 3 april.

Het was nog vroeg in de middag dus nog een nieuwe bestemming uitgezocht. Dat was het nabijgelegen Ravenstein.

Ravenstein. Kleiner dan Grave en minder druk maar zeker niet minder mooi. Ook gelegen aan de Maas en ook een vestingstad. Helaas is het voormalig kasteel verdwenen maar de straten binnen de stadspoorten en de gebouwen zijn echt het bekijken waard. We hebben daar een local ontmoet die prachtig vertelde over het verleden van de stad. Uiteraard hebben we de molen de Nijverheid bezocht die hoog uittorende boven het pittoreske stadje. In de molen bevond zich een brouwerij: Wilskracht genaamd. We konden het uiteraard niet laten een paar flesje van het Wilskracht bier mee naar huis te nemen.

Het was een mooie middag. Erg genoten. Wat heeft Nederland toch veel interessante historie. Gaat dat zien. Er zijn in deze omgeving natuurlijk ook weer veel wandel- en fietsroutes.

Klik hier of op de afbeelding voor meer foto’s.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing