Fietstocht Eijsden- Maastricht via Belgie 9 oktober 2023

Het Zuid-Limburgse land blijft altijd trekken. Op deze zonnige en warme oktobermaandag op weg naar Eijsden om de Maasfietsroute tussen Eijsden en Maastricht te gaan fietsen. Omdat deze route maar 25 km was hebben we er aan de zuidkant een stukje( 15 km) aangeplakt. De foto’s op mijn camera zijn helaas overbelicht omdat ik vergeten was de instellingen te wijzigen. Maar goed, we hebben altijd de telefoon nog bij de hand.

We fietsten dus van Eijsden, via kasteel Eijsden richting zuiden naar de Stuw van Lieze. Via een mooie route langs de Maas naar Lieze, Livelle en via Ternaaien over de mooie brug Pont de Lanaye, weer het water over. Op het moment dat we de brug overgingen en de bossen in fietsen, snapten we opeens waarom deze fietstocht als “moeilijk” stond aangegeven. Het was ff doorzetten. Flink bergop. Maar goed, die berg eindigde op een plateau, waarna we heel “hard weer naar beneden fietsen.

We passeerden Fort Eben-Emael. Even een stukje geschiedenis aldaar bekeken. Via een fraai bos richting Albertkanaal. Toen we de brug bij Kanne overgingen, zagen we opeens het prachtige chateau Neercanne. Vaak op plaatjes gezien maar niet in het echt. Echt verrassend. Via Maastricht, waar we de even bij de Baseliek van Onze Lieve Vrouwe binnengingen, zijn we vervolgens weer naar Eijsden gefietst.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing