Langs de Dommel via Sint-Michelsgestel.

We wisselen wandelen en fietsen af. Vandaag aan de wandel. We wilden via de afslag Gemonde een wandeling langs de Dommel gaan maken maar misten de afslag op de autosnelweg.
Maar niet getreurd. 1 afslag verder dan maar en naar Sint-Michelsgestel ( was ik ook nog nooit geweest) in het groene Woud/ Brabant gereden. Ook vanaf die kant kun je langs de Dommel wandelen dus wat maakt het uit.
De auto dus in Sint-Michelgestel neergezet en na de statige 15e eeuwse toren bewonderd te hebben de Dommel opgezocht. We liepen richting de best wel indrukwekkende stuw, een waterkrachtcentrale in de Dommel.

Op de weg ernaar toe kwamen we langs een vispassage, die was aangelegd omdat de stuw een belemmering vormde voor vismigratie.

Vanwege privégrond moesten we het pad langs de Dommel verlaten. Via een zandpad kwamen we bij de Genenberg korenmolen.
We liepen verder over landweggetjes, op zoek naar de aansluiting met de Dommel.

Onderweg nog genoten van prachtige creaties in de voortuin bij een huis. Gemaakt van binnenbanden van fietsen en blikjes. De kunstenares die toevallig zelf buiten was, vertelde hoe ze de creaties maakte. Mooi om zoiets onderweg tegen te komen.

We vonden het pad langs de Dommel weer. Het was te laat om nog verder door te lopen ( je kunt nog helemaal naar Boxtel) of Gemonde te bezoeken dus we besloten terug te gaan.
Op de terugweg passeerden we het mooie huis Zegenwerp. Huis Zegenwerp is een eenvoudig landhuis uit het eind van de 18e eeuw met een fronton en ramen in Empirestijl.
Het was weer een fijne wandeling met een mooi zonnetje en prachtige luchten. Afstand 8 km.

Voor de foto’s klik hier of op de afbeelding.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing