Bloesemfietsroute Beekdaelen in Zuid-Limburg.

Het zou een mooie dag ( weekend) worden, zaterdag 29 april. Maar helaas, bewolkt. Met hoop op meer zon toch naar het prachtige Zuiden van ons land gereden. We wilden eigenlijk 2 dagen met overnachting gaan maar er was niks passends meer te krijgen. Aangekomen bij het startpunt van de route in het dorpje Sweikhuizen ( gemeente Beekdaelen) constateerden we dat de achterband van mijn fiets lek was. Omdat we een fietsverzekering hadden heeft de ANWB het keurig opgelost en konden we toch aan onze tocht beginnen. We moesten een uurtje wachten maar we hebben ons vermaakt met een bakkie koffie en een stukje Bienenstich en aardbeienvlaai in carréboerderij Biesenhof . En genoten onder de bloesems op de P-plaats.

De route, waarbij we de knooppunten volgden, liep door diverse dorpjes van het Geleenbeekdal. Zoals Neerbeek en Beek. Omdat we het rondje tekort vonden weken we als snel af om via Ulestraten, Meersen, Valkenburg aan de Geul, om uiteindelijk toch de oorspronkelijke route weer op te pakken. Hierdoor kwamen we terecht in het prachtige Haasdal en bij het mooie Chateau St. Gerlach. We fietsen door Schimmert, daarna richting Spaubeek waar we onverwachts langs Kasteel Terborgh ( aan het Pieterpad) kwamen. De aardige gastvrouw gaf ons toestemming om binnen een kijkje te nemen. Wat een prachtige plek om eens een paar dagen door te brengen.

Onderweg vele vergezichten. Vele hoogstam fruitbomen in weilanden maar ook gewone seizoenbloeiers stonden er weelderig in bloei. Afstanden stellen daar niet veel voor. Maar houdt rekening met enkele klimmetjes onderweg. Ook op een e-bike niet altijd even gemakkelijk als je het niet gewend bent.

Zoals ik al zei, het was een bewolkte dag. Jammer voor de foto’s. Heel even brak de zon door en dan ziet het er veel vriendelijker uit. Maar fietsen door Zuid-Limburg roept bij mij altijd een vakantiegevoel op. Ik word er altijd heel blij van om door het prachtige heuvelachtige gebied te fietsen en te genieten van de vergezichten, de pittoreske dorpjes, de mooie boerderijen en kastelen, kappeletjes, kabbelende beekjes en oude vakwerkhuizen. Alsof je in het buitenland ben. Heerlijk genieten. Ongeveer 40 km in de benen.

Ben je nu nieuwsgierig geworden? Meer foto’s vind je door op de afbeeldingen te klikken of klik hier.

Meer blogs en foto’s over https://photos.app.goo.gl/YgnA1MWMJE4Q8WEB7fietstochten door Zuid-Limburg lees je oa. hier en hier.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing