Nationaal Park Maasduinen

Wij zijn altijd weer op zoek naar mooie routes om te fietsen of te wandelen en soms vinden we pareltjes. In dit geval gaat het om een fietstocht van 45 km in Nationaal Park de Maasduinen ,Noord Limburg. We fietsten deze route, aan de hand van onderstaande knooppunten. Met dien verstande dat onze startplek anders was namelijk Afferden.

Het was een prachtige afwisselende route. Bossen, bloeiende hei, stuifzand, vennen en meren. Her en der wat heuvelachtig waardoor er mooie vergezichten waren. We stonden er van te kijken hoe groot het gebied was. Blijkbaar is het de grootste rivierduinengordel van Nederland.

We kwamen op de route richting zuiden eigenlijk nauwelijks dorpjes tegen. En omdat we honger hadden en op zoek waren naar een supermarkt zijn we afgeweken van de route en naar Siebengewald gefietst. Een klein dorpje aan de grens met Duitsland. Was gelijk te merken aan de teksten die vooral ook in het Duits waren ( Supermarkt 2 Bruder).

We fietsten door en zagen een groot meer, het Reindersmeer. Bij onze doortocht door Well werden we verrast door door het mooie kasteel Well. Dat nu dienst doet als Amerikaans Emerson College. We mochten van de beveiliging de tuin bezichtigen. Verderop was nog een meer met veel watersport, het Leukermeer.

Het was een mooie zonnige dag, mooi gebied, genoten. Waar water was werd er volop gezwommen. Het was echt zomer. Wat ons betreft weer een aanrader. En dan te bedenken dat ik het gebied niet kende, hoewel ik zelf in Noord-Limburg geboren en getogen ben.

Voor de foto’s klik hier of op de afbeeldingen.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing