Rondje Maasvallei. 18 mei 2023.

Rijdend over de brug bij Maasbracht, hadden we al regelmatig tegen elkaar gezegd dat we toch eens in dat gebied met de Maas en de vele plassen moesten gaan fietsen. Op Hemelvaartsdag was het zover. We vertrokken vanaf het mooie witte stadje Thorn voor een mooie route door de Maasvallei.

Thorn ligt vlak aan de Belgische grens en onze route passeerde die grens al vrij snel. We fietsten langs diverse plassen en passeerden diverse dorpjes: Zoals Kessenich, Geistingen, Ophoven, Aldeneik ( met de historische Abdij) en Maaseik met zijn mooie cultuurhistorische verleden , waarna we vervolgens de Nederlandse grens weer overgingen.

Via Roosteren, Ohé en Laak, richting het vestingstadje Stevensweert. Dit dorpje wilden we al langer graag eens bezoeken. Met het beschermde dorpsgezicht en de herkenbare vestingwerken.

Via Maasbracht en Wessem weer terug naar Thorn. Veel water, watersport en leuke dorpjes gezien. Met als kers op de taart een tweetal Arnaut Hauben-momentjes ( TV-programma dwars door België) . Een meneer die ons van alles ging vertellen over de historische abdij in Aldeneik en een mevrouw die ons uitnodigde op haar bankje voor de deur op de mooiste plek van Stevensweert. Een heerlijke zonnige dag.

Voor meer foto’s klik hier of op de afbeeldingen.

Twitter Email Linkedin Facebook Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social links powered by Ecreative Internet Marketing